Наступного року очікується передача Великобританією РСЗВ Україні


10:1721.09.2022

Під час візиту до ООН прем’єр-міністр Великобританії скаже лідерам, що світ повинен покласти край економічному шантажу Путіна, усунувши всю енергетичну залежність від Росії.

Про це повідомила пресслужба уряду Великобританії, пише ЛБ.

“Прем’єр-міністр Ліз Трасс використає свій візит до Нью-Йорка цього тижня, щоб зміцнити відданість Великої Британії безпеці та територіальній цілісності України, оголосивши, що Велика Британія наступного року зрівняється або перевищить нашу військову підтримку Україні у 2022 році”, – повідомляють у пресслужбі уряду.

Зазначається, що Великобританія вже є другим найбільшим військовим донором для України, виділяючи 2,3 млрд фунтів стерлінгів у 2022 році.

“З 2015 року ми підготували 27 000 військовослужбовців Збройних сил України, а за останній рік ми надали сотні ракет, п’ять систем ППО, 120 бронетехніки та понад 200 тис. одиниць несмертельного військового спорядження”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, минулого тижня відбулося найбільше комерційне транспортування боєприпасів з часів Другої світової війни – десятки тисяч артилерійських боєприпасів, наданих Великобританією, відправилися на лінію фронту в Україні.

Зазначається, що конкретний характер військової підтримки Великобританії у 2023 році буде визначено виходячи з потреб ЗСУ. Очікується, що допомога включатиме таке обладнання, як ракетна система залпового вогню (РСЗВ), надане Україні Великобританією та іншими союзниками.

“Перемоги України за останні тижні були надихаючими. Знову і знову ці сміливі люди кидали виклик тим, хто сумнівався, і показували, на що вони здатні, коли їм потрібна військова, економічна та політична підтримка. Моє послання народу України таке: Велика Британія й надалі буде за вами на кожному кроці. Ваша безпека – наша безпека”, – підкреслила Ліз Трасс.

Читайте: Чим українська РСЗВ “Буревій” краще радянського “Урагану”? Всім (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube