Українець Ігор Клименко став найкращим студентом світу (ВІДЕО) 


17:0720.09.2022

Українець Ігор Клименко став найкращим студентом світу за версією престижної Всесвітньої премії Global Student Prize. Про це сьогодні повідомили у Нью-Йорку, США, організатори премії Varkey Foundation.

Ігор отримав нагороду у 100 000 доларів як студент, що здійснює найбільший реальний вплив на навчання, життя своїх однолітків і на суспільство загалом, інформують в ГС «Освіторія».

Ігор Клименко навчається на фізико-математичному факультеті у КПІ імені Ігоря Сікорського. У 5 класі, коли почалася війна в Україні, він зрозумів, що хоче допомогти своїй країні, і почав розробляти роботів для розмінування. Завжди цікавився наукою, тож вирішив застосувати свої знання для розробки роботів для розмінування, а в 10 класі почав використовувати квадрокоптери та дрони у своїх винаходах. Останні два роки активно працює над своїм дослідженням Quadcopter Mines Detector, яке успішно презентує на численних конкурсах та виставках. Попри війну, Ігор щодня продовжує навчатися, щоб здобути якісну освіту для відбудови України.

Отриману премію в 100 000 доларів Ігор спрямує на розвиток своїх винаходів. У планах юного інноватора — масове виробництво. 

При виборі кращих студентів Global Student Prize бере до уваги декілька факторів: навчальні досягнення, креативність, інноваційні підходи, реальний вплив на своїх однолітків, спільноту та суспільства в цілому. 

Як повідомляло Інше ТВ, 110 студентів із 50 університетів представлять Україну в Кубку світу з єдиноборств серед студентів у Туреччині – Шкарлет



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube