Тюрма? Ні, школа. Як в Херсоні вчать дітей за російською програмою (ВІДЕО)


09:0017.09.2022

Діти в окупованому Херсоні змушені навчатись за російською програмою. На вході до навчальних закладів їх обшукують російські солдати, а на перервах забороняють виходити на вулицю.

Як повідомляє Суспільне, про це розповів херсонський школяр Костянтин, однокласника якого батьки відправили проходити навчання за російською програмою.

За його словами, у школі немає частини предметів на кшталт хімії чи біології, а є лише історія, російська мова, математика та фізкультура.

“Наприклад, на фізкультурі вчителі розповідають, що олімпійські ігри народилися в росії, лише росіяни завжди їх вигравали. А вони навіть боялися з цього сміятися, бо їх за це можуть покарати”, — сказав школяр.

За його словами, його однокласник навіть думав про те, щоб звідти втекти, проте завадили ґрати на вікнах на першому поверсі та російські військові з автоматами.

Херсонка Тетяна розказала Суспільному, що російські солдати обшукують рюкзаки, а якщо є напої, то змушують їх надпити.

“Про це мені розповіла моя знайома. У військових РФ закриті обличчя. Батьків та бабусь-дідусів всередину школи не пускають. Як і не випускають дітей на свіже повітря протягом дня. Вони весь час перебувають у приміщенні”, – каже Тетяна.

За словами заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, навчання офлайн у так званих “російських школах” небезпечне для дітей.

“Батьки залякані. Їм продовжують транслювати, якщо діти не будуть ходити до шкіл, будуть штрафи та позбавлення батьківських прав”, – говорить Юрій.

У населених пунктах, де немає інтернет-зв’язку і можливості навчатися дистанційно в українській школі, передбачили сімейне навчання. Необхідно виїхати туди, де є зв’язок та звантажити підручники, розказав Суспільному Юрій Соболевський.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube