АМКУ оштрафував Інспекцію з дипломування моряків


11:4316.09.2022

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував Інспекцію з підготовки та дипломування моряків України на 707 770 грн. Причина полягає у зловживанні монопольним становищем. Про це повідомляє Кореспондент.

З січня 2017 року до листопада 2021 року Інспекція зловживала монопольним становищем на загальнодержавному ринку послуг з реєстрації документів моряків та їх внесення до єдиного Державного реєстру документів моряків на всій території України, зазначають у комітеті.

Інспекція для навчально-тренажерних закладів встановлювала такі умови у договорах про надання послуг з реєстрації документів моряків та їх внесення до реєстру, які були б неможливими за наявності значної конкуренції на ринку.

Зокрема, інспекція:

стягувала плату за реєстрацію документів моряків та їх внесення до реєстру у період з січня 2017 року по листопад 2021 року,

скорочувала термін дії договорів протягом 2019 року,

не встановлювала термін реєстрації документів моряків та їх внесення до реєстру у період із січня 2020 року по листопад 2021 року.

У процесі розгляду справи Інспекція усунула вищезазначені порушення. З цією метою було впроваджено систему НТЗ-онлайн та розроблено нову редакцію договору про надання доступу до автоматизованої реєстрації у реєстрі.

У цьому договорі було передбачено безкоштовне надання послуг, рівний доступ до автоматизованої системи та можливість самостійного внесення в електронному вигляді документів моряків до реєстру.

Читайте: Моряки зможуть їхати за кордон, маючи дозвіл військкомату



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube