Берлін виділить нову допомогу українцям, які пережили Голокост


13:0916.09.2022

Уряд ФРН виділить 12 мільйонів євро на допомогу 8500 українцям, які пережили Голокост, повідомили на урочистому заході в Берліні, присвяченому 70-й річниці Угоди про репарації між ФРН та Ізраїлем. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Уряд Німеччини має намір надати негайну гуманітарну допомогу приблизно 8500 українцям, які пережили Голокост, на загальну суму 12 млн євро.

Очікується, що виплати розпочнуться восени цього року. Про це йшлося на “Конференції з матеріальних претензій євреїв до Німеччини” у Берліні, присвяченій 70-річчю Угоди про репарації між ФРН та Ізраїлем.

Як зазначила далі організація, у майбутньому ФРН також надасть додаткові кошти у розмірі 130 млн євро для догляду вдома за старими в’язнями нацистських концтаборів. За даними конференції, наступного року загальна сума, яку Німеччина виділить на догляд вдома, а також на компенсації тим, хто пережив Голокост, становитиме 1,2 млрд євро. Загалом після укладання Угоди про репарації між ФРН та Ізраїлем до кінця 2021 року Німеччина виплатила понад 90 млрд євро.

Читайте: Студент николаевского вуза стал призером Всеукраинского конкурса «Зберігаючи пам’ять про Голокост»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube