За час війни Україна уклала з ЄС чотири безвізи, ще стільки ж попереду – Шмигаль


08:3115.09.2022

З початку повномасштабного вторгнення росії Україна уклала з Європейським Союзом чотири безвізи, ще стільки ж будуть найближчим часом. Про це під час пресконференції з українськими журналістами у Києві повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, інформує УНН.

“Від початку повномасштабної війни Україна здобула чотири безвізи з ЄС і ще чотири – отримає в найближчій перспективі. Наша енергосистема тепер є частиною європейської, і Україна вже заробляє мільярди гривень на експорті електроенергії в країни ЄС – це енергетичний безвіз. Ми здобули економічний “безвіз”, або звільнення продукції українського бізнесу від усіх тарифів та квот. Транспортний “безвіз”, або лібералізація автомобільних перевезень вже теж працює, що економить бізнесу час та гроші на логістиці. З 1 жовтня запрацює митний “безвіз”, що дозволить ще більше інтегрувати нашу митницю з європейською”, – сказав Шмигаль.

Деталі

За словами прем’єр-міністра, найближчі пів року Україна отримає промисловий “безвіз”, який дасть змогу експортувати промислову продукцію в Європу за українськими сертифікатами. Крім того, уряд працює над приєднанням України до єдиного роумінгового простору ЄС, єдиного платіжного простору SEPA та інтеграції в європейський цифровий ринок.

Шмигаль також зазначив, що президент України, Кабмін та Верховна Рада сформували чітку дорожню карту для пришвидшення євроінтеграції.

“Це дозволить нам на початку наступного року перейти до конкретної процедури перемовин щодо членства. Темпи змін, які ми зараз демонструємо, дозволяють формувати очікування, що за два роки ми будемо повністю готові до членства в Європейському Союзі”, – підкреслив прем’єр-міністр.

Читайте: Україна отримає “митний безвіз” вже цього року, – Шмигаль



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube