Військові об’єкти РФ залишаться в Білорусі ще на 25 років – ЗМІ


19:5714.09.2022

Росія продовжила термін розміщення своїх військових об’єктів у Білорусі на 25 років. Про це заявила моніторингова група “Беларускі Гаюн” , пише Кореспондент.

Зокрема, держдума РФ у середу, 14 вересня, ратифікувала відповідні протоколи щодо двох військових об’єктів – Барановичі та Вілейка.

Протоколи про продовження термінів використання цих військових об’єктів ратифіковані у Білорусі ще у березні 2022 року. Росія їх використовує “на безоплатній основі”.

Продовження терміну розміщення не більше ніж “технічний захід”, оскільки обидва об’єкти орендувалися за договором з 6 січня 1995 року, який минув 30 травня 2021 року, заявили в моніторинговій групі.
Радіотехнічний вузол Барановичі, він же 70М6 Волга – стаціонарна станція радіолокації, елемент російської системи попередження про ракетний напад (СПРН). Використовується для виявлення запуску та супроводу балістичних ракет та космічних об’єктів.
43-й вузол зв’язку ВМФ Росії Вілейка, він же радіостанція Антей – вузол зв’язку, що забезпечує прямий і зворотний зв’язок головного штабу ВМФ Росії з атомними підводними човнами, що несуть бойове чергування в районах Атлантичного, Індійського і частково Тихого океанів. Також проводить радіотехнічну розвідку та радіоелектронну боротьбу. Це одна з кількох подібних радіостанцій єдиної глобальної постійно діючої системи зв’язку ВМФ РФ.

Читайте: Літаки Іл-76 ВКС РФ підвозять ракети для С-400 до аеропорту “Гомель”, звідки їх везуть до Зябрівки, – Беларускі Гаюн



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube