У Харківській області розгрому зазнало елітне формування, призначене для захисту Москви, – МО Британії


09:0013.09.2022

Частина виведених минулого тижня з Харківської області російських військ – це 1-а гвардійська танкова армія, яка належить Західному військовому округу. 

Ця армія зазнала важких втрат на початковому етапі вторгнення, а до моменту українського контрнаступу її повністю не відновили. Про це йдеться у звіті міністерства оборони Великої Британії, оприлюдненому в твіттер, передає LB. 

“1-а гвардійська танкова армія була однією з найбільш престижних армій Росії, виділялася для оборони Москви та призначалася для ведення контрударів у випадку війни з НАТО”, – зазначили в повідомленні. 

Британські військові вважають, що Росії знадобляться роки, аби відновити потенціал цієї армії та інших формувань Західного військового округу, призначених для протидії НАТО.

1-а гвардійська танкова армія, згідно з відкритими даними, дислокується в Московській, Іванівській, Смоленській, Ярославській та Нижньогородській областях. Бере початок з часів Другої світової, але її діяльність відновили в листопаді 2014 – Путін ухвалив це рішення у звʼязку з розвʼязаною ним війною на сході України. 

Сили оборони України завдали цьому формування потужних втрат декілька разів. На початку березня ЗСУ розгромили цю “елтіу” під Харковому. За оцінкою ГУР, станом на 15 березня ця армія втратила 61 окупанта, 209 були поранені, у полон здалися 96. 

Як повідомляло Інше ТВ, Окупанти переважно здали свої позиції під Харковом, але росіяни намагаються завоювати позиції під Бахмутом – Пентагон



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube