Українці масово постять білий хрест на чорному фоні. Що це означає


22:0410.09.2022

Відповідні дописи почали поширювати орієнтовно після 15 години 10 вересня.

Залізний хрест за зимовий похід та бої – це єдина бойова відзнака армії УНР. Його вручали учасникам Першого зимового походу – рейду тилами більшовиків і білих у 1919 – 1920 році, – мовиться в телеграм-каналі “Скринька Пандори”.

Свій допис пояснив глава Офісу Президента Андрій Єрмак. Зокрема, він сказав, що “зимовий похід” ще попереду.

“Осінній похід – справа справжніх героїв України. Пам’ятаємо нашу історію, пам’ятаємо героїв армії УНР, “лицарів ордену Залізного хреста”. Пам’ятаємо Перший зимовий похід по тилах “білих” та “червоних”, – написав Єрмак.

Також він сказав, що нашу історію не стерти й ми переможемо всіх ворогів.

Українці масово постять білий хрест на чорному фоні. Що це означає 1

Олексій Кулеба також опублікував хрест і додав:

“Збройні сили України перейшли у контрнаступ на багатьох напрямках на півдні та сході нашої країни. Перемога буде за нами! Слава Героям!” – написав глава Київської обласної військової адміністрації.

Перший зимовий похід відбувався з грудня 1919 по травень 1920 року. Тоді армія Української Народної Республіки пішла в тили більшовиків та білогвардійців. Історики вважають похід зразком партизанської війни та найгероїчнішою сторінкою воєнного мистецтва періоду Української революції. Тоді українська армія вперше вдало застосувала партизанські методи боротьби з численними ворогами.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube