Уряд заморозив ціну на газ для виробників тепла до наступної весни


21:0610.09.2022

Це дозволить підприємствам теплокомуненерго не підвищувати тарифи на тепло для населення.

Уряд подовжив термін дії спеціальних обов’язків (ПСО) на ринку природного газу до 30 квітня 2023 року.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, це означає, що ціна на блакитне паливо для виробників тепла на цей період залишиться незмінною, що дає можливість місцевій владі так само не підвищувати тарифи на тепло й гарячу воду для населення.

“Україна разом із Європою готується до складного опалювального сезону та враховує всі можливі сценарії, які може підступно реалізувати Росія. Тож рішення уряду дозволить забезпечити надійне й безперебійне постачання природного газу та надійність функціонування ринку газу в Україні”, – написав голова уряду.

У Міністерстві енергетики України зазначили, що рішення Кабміну означає, що державний газопостачальник ГК “Нафтогаз Трейдинг” продовжуватиме реалізацію природного газу постачальникам газу для побутових споживачів у рамках виконання спеціальних обов’язків.

“Продовження терміну спецобов’язку дозволить забезпечити надійне, безперебійне та безпечне постачання природного газу, безпеку і надійність функціонування ринку природного газу та енергосистеми України”, – сказав міністр Герман Галущенко.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube