Рашисти у Херсоні ховаються в підвалах і на горищах, міцеві здають їх ЗСУ (ВІДЕО)


12:3806.09.2022

Українські захисники продовжують звільняти від російських окупантів Херсонську область. Військовим активно допомагають місцеві жителі, передаючи інформацію про ворожі бази та склади.

Про це розповів радник міського голови Херсона Роман Головня у ефірі Апостроф TV.

Він констатував, що минула ніч для окупанта пройшла неспокійно: Сили оборони України роблять все, щоб деокупувати область та всю країну.

“Після ударів по базах окупантів у Херсоні, колаборанти втекли з міста. Один із них, Кирило Стремоусов, сховався у РФ. Була інформація, що він перебував у Воронежі, розповідаючи, що він виїхав на якісь курси “підвищення кваліфікації” колаборантів, але потім таким, як він, дали вказівку повернутися та засвітитися на місті”, – розповів Роман Головня, додавши, що колаборанти почуваються в небезпеці.

За його словами, рух опору та ставлення до окупантів на захоплених територіях не дають їм змоги нічого сховати.

“Відомі місця, де знаходяться або знаходилися колаборанти і по них вже завдано точкових ударів. Вони ховаються в підвалах, на горищах і проганяють громадянське населення з житла, але ці місця все одно стають відомими”, – зазначив Роман Головня.

Він додав, що росіяни ховають військову техніку на території дитсадків та шкіл. Особливо, коли стало відомо, що ЗСУ має точні ракетні системи. Окупанти ховаються навіть у лікарнях. У селах вони ховають боєприпаси у льохах місцевих мешканців. Військову техніку окупанти також ставлять на зупинках громадського транспорту та інших громадських місцях.

“Серед окупантів та колаборантів – панічні настрої, не такі зухвалі та нахабні, як на початку. Як би вони зараз не тужилися і не знімали “героїчні” відео, як Стремоусів, ситуація для них погана. Вони реально готуються до відступу, але не знають , що робити, коли ЗСУ наблизиться ще ближче. Це добре відомо з інформації, яка отримується від місцевих жителів”, – резюмував Роман Головня.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube