Путін буде триматися за Херсон попри жертви, а при вимушеному відступі буде нищити місто, – Роман Костенко (ВІДЕО)


11:0305.09.2022

Підрозділи російського окупаційного війська на правому березі Херсонської області опинилися в надзвичайно складному становищі майже без можливості організованого відступу. Водночас Путін не поспішає робити “жест доброї волі”, оскільки це єдина правобережна захоплена територія і єдиний тимчасово окупований обласний центр України з початку повномасштабної війни.

Про це в етері Апостроф TV розповів народний депутат України, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко.

Російські окупанти відчувають серйозну загрозу зі сторони Збройних Сил України, тому намагаються перекидати особовий склад, наприклад, одну БТГ вони передислокували на Криворізький напрямок.

“Вони бачать, що тут для них загроза, тому заздалегідь готуються та намагалися завадити ЗСУ. Тут наразі йдуть жорсткі бої. На ситуацію реагує як українське командування, так й армія окупантів”, – сказав Костенко.

За словами експерта, утримання російськими окупантами плацдарму на правому березі Дніпра – це політичне рішення, адже з військової точки зору було б логічно перейти на лівий берег і закріпитися там.

“Для Путіна Херсон як обласний центр має політичне значення, тому він готовий жертвувати своїми солдатами, аби тримати цей невеликий плацдарм на правому березі”, – пояснив Костенко.

Утім, країна-терорист Росія на тлі контрнаступу ЗСУ й значних втрат може посилити терор проти Херсона і херсонців, використовуючи свою зброю, зокрема ракети.

“Не можна виключати, що РФ не почне використовувати терористичну тактику против Херсона, яку окупанти використовують проти інших великих міст України (Харкова та Миколаєва), по яких вони гатять ракетами С-300”, – додав нардеп.

Разом з цим українські військові своїми вмілими діями і західним озброєнням у напрямку Херсона будуть знищувати російських окупантів настільки потужно, що в них не буде жодного шансу залишитися в місті.

“Вмілими діями ЗСУ в напрямку Херсона та за умови, що в нас буде можливість давити на рашистів не тільки системами HIMARS (за які ми дякуємо партнерам), а й ствольної артилерії, то у противника взагалі не буде можливості знаходитися в Херсоні. Вони побачили, що шляхи в них відрізані, самі вийдуть на лівий берег. Як вони себе там поведуть та чи будуть використовувати тактику випаленої землі? Скоріше так, чим ні. Треба бути готовим до того, що противник буде обстрілювати населені пункти”, – резюмував Роман Костенко.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube