росіяни використовують крадені баржі, понтони та пароми для переправи, але ЗСУ працюють і по них, – ОК “Південь”


10:3501.09.2022

Після ударів ЗСУ по мостах на півдні, вони стали непроїзними для російської техніки, і окупанти зараз можуть використовувати їх хіба що для пішої евакуації. Також ЗСУ продовжують завдавати контрольних ударів по альтернативних переправах армії РФ, руйнуючи баржі та понтони. Про це сказала речниця оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

“Нами було завдано додаткових контрольних уражень тих транспортних артерій, зокрема мостів, які могли б бути способом переправлення боєприпасів та важкої техніки, тому вони зараз непроїзні для такої категорії вантажів та транспорту. Хіба що їх можна використовувати для пішої евакуації окупантів на лівий берег та ушивання додому зовсім”, – сказала Гуменюк.

Вона наголосила, що росіяни намагаються використати альтернативні переправи – це крадені баржі, понтони та пароми. За її словами, ЗСУ відстежують та контролюють це, і там, де це можливо і доцільно, теж завдаються контрольні удари. Зокрема, було знищено кілька барж та понтонну переправу через Інгулець. Вона додала, що “ця робота продовжується”.

Водночас Гуменюк наголосила, що російські окупанти на півдні й далі чинять опір, завдають авіаційних та ракетних ударів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube