ЗСУ будуть бити у слабкі місця армії рф, для цього у них є ракети AGM-88 HARM, – розвідка Британії


12:3101.09.2022

Збройні сили України продовжують наступальні дії на півдні. Росія віддає пріоритет протиповітряній наземній обороні із застосуванням радіолокаційних станцій. Однак ЗСУ здатні використовувати ракети AGM-88 HARM для знищення останніх. Якщо окупанти втратять свої радари, то це стане для них великою проблемою.

Такими висновками поділилися представники британської розвідки у традиційному щоденному звіті про війну в Україні.

“Міністерство оборони України опублікувало відеоматеріали, на яких Повітряні сили використовують високошвидкісні радіолокаційні ракети (HARM). Раніше Росія заявляла, що їй вдалося виявити фрагменти цього типу зброї, призначеної для виявлення і знищення радарів”, — повідомили в британській розвідці.

У звіті також сказано, що рашистам критично важливо зберегти радіолокаційне покриття для своїх засобів ППО. Однак українські бійці за допомогою AGM-88 HARM можуть значно знизити ефективність ворожого захисту.

“Росія віддає пріоритет сильній наземній протиповітряній обороні. Радіолокаційне покриття, яке дозволяє це зробити, є критично важливим потенціалом в її операції в Україні. Істотна, тривала деградація російських радарів через HARM стала б серйозним ударом по і без того проблемній ситуаційній обізнаності Росії”, — додали в британській розвідці.

У звіті відзначили і контрнаступ ЗСУ на півдні. Українські захисники протягом двох останніх днів атакували противника за підтримки ударів з дальньої відстані по пунктах управління та матеріально-технічного забезпечення рашистів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube