Як і хто буде вчити українських пілотів літати на американських Ф-16


08:0230.08.2022

Українські ВПС витримали шість місяців війни проти набагато більших і досконаліших російських сил, але американські законодавці побоюються, що Росія може здобути перевагу в повітрі в міру того, як війна триває, якщо українські пілоти не будуть оснащені та не навчені керувати сучасними західними літаками, такими як Ф-16.

Навчання льотчиків Повітряних сил Збройних Сил України польотам на американських винищувачах F-16 може проводитися за тренувальною програмою, яку кілька десятиліть використовують для румунських ВПС.

Про це йдеться у статті Air Force magazine, повідомляє Ліга.

Командування навчання та підготовки ВПС США має курс для пілотів країн-партнерів та союзників, який можна адаптувати для України. Це шестимісячний курс початкової кваліфікації ANG International Initial Qualification (Advanced).

Румунські ВПС завершують перехід від радянських МіГ-21 до збудованих у США F-16. Їхні льотчики проходять навчання на авіабазі Національної гвардії Морріс, штат Арізона.

Полковник Брант А. Патнем, заступник командира 162 авіакрила в Моррісі, бачив, як покоління східноєвропейських льотчиків-винищувачів, таких як румунські, закінчували американські навчальні програми, і він вважає, що українці досягнуть успіху в цій програмі.

“Згідно з тим, що я чув, я думаю, що вони ідеально впишуться в те, чим ми тут займаємося”, – сказав він в інтерв’ю журналу Air Force Magazine.

Представник ВПС США сказав, що іноземні льотчики-винищувачі в США зазвичай починають з кількох тижнів на навчально-тренувальному літаку Т-6, потім проводять кілька місяців, літаючи на швидшому Т-38. Після закінчення навчання пілот може записатися на базовий курс бойових льотчиків.

Більша частина курсу використовує модель F-16C, оскільки більшість пілотів літатимуть на одномісних літаках, коли повернуться додому.

Випускники курсу досягають рівня підлеглого головному екіпажу і, як очікується, продовжать літати під наглядом ще протягом 500 годин.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube