Вчені виявили новий вид морських клопів


20:1523.08.2022

Група дослідників виявила новий вид гігантських морських клопів, що мешкають на дні океану. Про це повідомляє Кореспондент.

Ці морські жуки насправді ізоподи, відомі як Bathynomus yucatanensis. Як і інших ізоподів, їх часто вважають комахами, хоча вони не підходять під цю категорію.

Зазначається, що вони стали широко відомі завдяки спостереженням у вірусному відео 2019 року, де вони їдять алігаторів під час першого в історії падіння їжі для глибоководних алігаторів. Дослідники стверджують, що алігатора поклали на морське дно, і менш ніж за 24 години морські жуки випливли, щоб поласувати.

Вчені виявили новий вид морських клопів

Тепер дослідники вивчають цих морських клопів детальніше. Так у новому дослідженні експерти наголосили, що ці ізоподи не полюють на свою здобич і поводяться, скоріше, як падальники їжі, тому їх не варто боятися.

У дослідженні вчені також стверджують, що ці істоти шукають залишки трупів морських мешканців або будь-яку іншу їжу, до якої вони можуть отримати доступ.

Найчастіше цих істот можна зустріти в районах із тропічною температурою у глибинах океану. Дослідникам вдалося знайти їх у водах біля Тайваню, поблизу острова Пратас та біля півострова Юкатан у Мексиканській затоці.

Читайте: Зміна клімату призводить до деформації бджіл – дослідження



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube