В 64-ій бригаді “катів Бучі” понад 700 вояк намагаються повернутися в росію, але їх не відпускають – ЗМІ


20:4019.08.2022

Близько 700 контрактників із 64-ї мотострілецької бригади рф, причетної до військових злочинів у Київській області, намагаються звільнитися, щоб покинути Україну, але їм це не вдається. Наразі ця бригада знаходиться на Херсонському напрямку.

Про це повідомляє видання “Важливі історії“, до якої зі скаргами звернулися самі військовослужбовці цієї бригади.

Один співрозмовник журналістів, якого у складі 64-ї мотострілецької бригади перекинули на Херсонський напрямок, каже, що 80% бійців 64-ї ОМБ, як і він сам, хочуть звільнитися. Проте командири неможливо: «Я писав кілька відмов [воювати]. Надсилають на три літери — і все».

Серед тих, хто не дає контрактникам звільнитись, — заступник командира бригади підполковник Андрій Прокурат. Раніше військовослужбовець із цієї бригади Данило Фролкін розповідав, що саме Прокурат віддавав накази розстрілювати мирних українців у Київській області.

«Я постійно бачу, як [на командний пункт] ходять відмовники. Їх теж посилають і не дають відмовитись, нібито це неможливо, «йди далі служи». Через це всі тікають і їдуть у частину власним коштом, щоб там відмовитися. У мене знайомий поїхав так, йому у відділі кадрів сказали, що приїхало та звільняються вже за 700 людей».

Данила Фролкіна, як і решту окупантів 64-ї бригади, теж мали перекинути на Херсонський напрямок. Але йому вдалося виїхати в розташування частини, до Хабаровського краю, і звільнитися там, поки його бригада стояла в пункті тимчасової дислокації в Білгородській області.

Співрозмовник ЗМІ залишити Україну не може:

«Нереально, скрізь блокпости. Відмовники, які виїжджали, їм підписував рапорт замкомандувача, а наше командування не підписують. Командуванню просто насрать на всіх військовослужбовців».

За його словами, зараз до р з 64-ї бригади не відпускають навіть тих, у кого контракт закінчився у травні. При цьому їм платять підвищені бойові: якщо раніше перераховували 90 тисяч карбованців на місяць, то останнім часом – «стабільні 120 тисяч».

Ще один товариш по службі Фролкіна підтвердив і розповіді про злочинні накази командування, які віддавало командування. Зокрема комбриг Азатбек Омурбеков наказував розстрілювати «всіх, у кого телефони знайдете». Крім того, командування бригади доповідало вищому керівництву спотворену інформацію про успіхи на лінії фронту.

Раніше Інститут вивчення війни виказав припущення, що командування наміренно знищує состав 64-тої окремої гвардійської мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії росії, аби приховати злочини на півночі України.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube