Командирам дозволили завіряти заповіти солдатів


17:1917.08.2022

Кабмін дозволив командирам завіряти заповіти солдатів: під час чергового засідання уряду було внесено зміни до Порядку державної реєстрації заповітів та спадкових договорів у спадковому реєстрі. Про це повідомляє Міністерство юстиції України, пише Кореспондент.

“Постановою передбачається, що в умовах воєнного стану завіряти заповіти військовослужбовців Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів військових формувань, а також працівників правоохоронних (спеціальних) органів, органів цивільного захисту, які залучаються до здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії іноземної держави, зможуть не лише нотаріуси. Таке право отримали також командири (начальники) цих формувань (органів) та інші уповноважені таким командиром (начальником) особи”, – йдеться у повідомленні.

Після завірення командир підрозділу має передати документ Мін’юсту через Генштаб ЗСУ, Міноборони чи будь-який інший правоохоронний орган.

“Встановлено термін у два робочі дні після отримання територіальним органом Мін’юсту заповіту, протягом яких забезпечується передача заяви про реєстрацію такого документа, засвідченого особою, яка в умовах воєнного стану відповідно до законодавства має право її засвідчувати, до Реєстратора. Останній же протягом трьох робочих днів після отримання на зберігання такого заповіту здійснює його державну реєстрацію у спадковому реєстрі”, – наголошують у міністерстві.

Як повідомляють у Міністерстві юстиції, раніше право завіряти заповіти мали лише нотаріуси.

Читайте: Бої на Харьковскому, Бахмутському і Авдіївському напрямках, відбиті штурми ворога на Слов’янському і Південнобузькому напрямках, а також біля Краматорська, – Генштаб



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube