ЗСУ відкинули російські війська на чотирьох напрямках, на двох бої тривають – Генштаб


20:0216.08.2022

Збройні сили України відкинули російські війська на Південнобузькому, Слов’янському, Краматорському та Бахмутському напрямках, на Авдіївському й Запорізькому напрямках бої тривають.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 16 серпня російські війська продовжують зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територіями сходу України, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької й Миколаївської областей, створенні сприятливих умов для відновлення наступу на окремих напрямках, а також на блокуванні морських комунікацій України у Чорному морі.

Авіаційні й ракетні удари ворога по цивільних об’єктах України тривають.

На Волинському та Поліському напрямках ознаки створення наступальних угруповань збройних сил російської федерації та республіки білорусь не виявлені. Зберігається загроза ракетних й авіаційних ударів з території білорусі.

На Сіверському напрямку російські війська здійснили артилерійські обстріли неподалік Кам’янської Слободи Чернігівської області та Ходиного й Сваркового Сумської області. Тривають розвідувальні польоти ворожих безпілотників.

На Харківському напрямку загарбники здійснювали вогневе ураження по районах Одноробівки, Соснівки, Дуванки, Дементіївки, Питомника, Руської та Черкаської Лозової, Черкаських Тишків, Петрівки, Верхнього Салтова, Мосьпанового, Іванівки, Коробочкиного й Чепіля.

російські війська завдали авіаційні удари біля Верхнього Салтова, Гусарівки й Соснівки. Зафіксоване дистанційне мінування ворогом місцевості неподалік Перемоги та Українки.

На Слов’янському напрямку загарбники задіяли танки, ствольну та реактивну артилерію для вогневого впливу поблизу Грушувахи, Краснопілля, Вірнопілля, Рідного, Мазанівки та Долини.

У районах Нової Дмитрівки та Дібрівного росіяни застосували боєприпаси запалювальної дії.

Неподалік Мазанівки ворог намагався вести наступальний бій, однак успіху не мав і відійшов.

На Донецькому напрямку основні зусилля російські війська зосереджують на веденні активних наступальних і штурмових дій на Краматорському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Краматорському напрямку підрозділи ворога здійснили обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах Краматорська, Верхньокам’янського, Григорівки, Переїзного та Роздолівки.

Біля Івано-Дар’ївки за підтримки авіації загарбники вели безуспішні штурмові дії – зазнали втрат і відступили.

На Бахмутському напрямку зафіксовані ворожі обстріли військової й цивільної інфраструктури в районах Костянтинівки, Соледара, Шумів, Яковлівки та Майорська.

Неподалік Яковлівки й Соледара російські війська завдали також авіаударів. Біля Вершини ворог намагався вести розвідку боєм, однак після вогневого ураження втік. Наступальні та штурмові дії загарбників у районах Соледара, Зайцевого й Майорська завершилися втратами і відходом.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив обстріли неподалік Авдіївки, Красногорівки, Олександрополя, Водяного, Опитного, Новокалинового й Новобахмутівки, завдав авіаудару біля Мар’їнки. Також росіяни вели наступ у районі Невельського, бойові дії тривають.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовані артилерійські обстріли поблизу Володимирівки, Новоукраїнки, Павлівки, Вугледара, Новосілки, Чарівного, Времівки, Кам’янського, Дорожнянки та Новополя.

Загарбники завдали авіаударів біля Новоандріївки, Павлівки й Полтавки. Ворог веде наступ неподалік Новомихайлівки, бойові дії тривають.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля росіяни зосереджують на недопущенні просування українських військ та веденні повітряної розвідки безпілотниками.

Ворог продовжує обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах Степової Долини, Нової Зорі, Прибузького, Шевченка, Киселівки, Благодатного, Широкого, Кобзарців, Андріївки, Добрянки, Осокорівки, Потьомкиного, Трудолюбівки, Великої Костромки та Червоногригорівки.

Загарбники завдали авіаударів у районах Посад-Покровського, Білої Криниці та Лозового. Спроба наступального бою поблизу Новогригорівки завершилася для російських військ значними втратами та втечею.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube