В Запоріжжі затримали зрадника – здавав позиції ЗСУ, був корегувальником, просився до розстрільних груп (ФОТО, ВІДЕО)


13:5316.08.2022

Контррозвідка затримала чоловіка, який, за даними слідства, працював на ФСБ РФ, коригував вогонь по Запоріжжю, планував вступити до російських розстрільних груп і отримати одну з керівних посад в окупаційній адміністрації. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Зазначається, що підозрюваний був завербований кадровим працівником 5 служби ФСБ для розвідувально-підривної діяльності у прифронтовому регіоні. Росіян цікавили дані про розміщення ЗСУ, їхній особовий склад, техніку та “звіти” про ракетні удари по Запоріжжю.

За даними СБУ, він передавав дані через спеціально створений анонімний Telegram-канал, описував свої спостереження та додавав фото. Ці дані окупанти використовували для коригування ударів по Запоріжжю та планування диверсій. Підозрюваний отримував гроші через електронні перекази.

СБУ: Затримано агента ФСБ – він був коригувальником, хотів вбивати та стати гауляйтером

У спецслужбі також зазначають, що фігурантові обіцяли одну з керівних “посад” в окупаційній адміністрації у разі захоплення міста, а сам він хотів приєднатися до “розстрільних груп”, щоб катувати та вбивати українських захисників, зокрема добробатівців.

Під час обшуків СБУ вилучила телефони, які використовувалися для спілкування з російськими координаторами, та банківську картку, на яку надходили гроші від ФСБ. Затриманому повідомили про підозру у держзраді, його відправили до СІЗО.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube