Навчання українських військових в рамках операції ЮНІФАЄР – перші 90 канадських інструкторів вирушили до Британії (ФОТО)


13:5013.08.2022

Близько 90 військовослужбовців, в основному 3-го батальйону канадської легкої піхоти принцеси Патриції, вирушили з Едмонтона до Сполученого Королівства, де вони проводитимуть бойову підготовку для українських солдатів у рамках операції ЮНІФАЄР.

Про це йдеться на офіційній сторінці Canadian Army у Фейсбук 12 серпня, інформує Генеральний штаб ЗСУ.

Підготовка українців складатиметься з поводження зі зброєю, надання першої допомоги на полі бою, польовими вміннями, тактики патрулювання та права збройних конфліктів, а також буде спрямована на те, щоб допомогти Збройним Силам України захистити свою Батьківщину від триваючого незаконного вторгнення росії.

У рамках операції ЮНІФАЄР, канадської військової місії з навчання та розбудови потенціалу в Україні Збройні Сили Канади надішлють до Сполученого Королівства до 225 військовослужбовців, більшість з яких працюватимуть інструкторами, за підтримки підрозділу командування та управління, для початкового розгортання приблизно чотири місяці.

Перші курси під керівництвом Канади проходитимуть за гнучкою навчальною програмою, зосередженою на індивідуальних навичках, необхідних для бойових дій на передовій, включно з поводженням зі зброєю, наданням першої допомоги на полі бою, польовими вміннями, тактикою патрулювання та правом збройних конфліктів.

Операція UNIFIER була розпочата в 2015 році на запит українського уряду, а на початку цього року була розширена та продовжена до березня 2025 року. Аспекти місії були тимчасово призупинені після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року з зобов’язанням відновити навчання, коли і де дозволять умови. З лютого 2022 року Канада виділила або надала Україні військову допомогу на суму 626 мільйонів доларів США, включно з артилерійськими гарматами – буксированими 155-мм гаубиця M777 зі змінними стволами та сумісними боєприпасами, а також безпілотниками і броньованими машинами бойової підтримки, а також відповідним навчанням.

Як повідомляло Інше ТВ, Канада направила 225 інструкторів для навчань українських бійців – Резніков



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube