У Німеччині й Австрії – скандал через продаж вин із Гітлером на етикетці (ФОТО)


19:4111.08.2022

У Німеччині та Австрії спалахнув скандал через те, що німецькі туристи нібито купують як колекційні товари вино італійського виробника Vini Lunardelli з Адольфом Гітлером на етикетці.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Times.

Vini Lunardelli вже понад 25 років виробляє тематичні вина з диктаторами на етикетках – зокрема Сталіним, Леніним, Че Геварою, Наполеоном і Франциско Франко.

Колекція вин з Гітлером супроводжується фразами на кшталт Mein Führer (“Мій фюрер”), Sieg Heil (нацистське привітання) і Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer (“Один народ, один рейх, один фюрер”). Єврейські організації раніше висловлювали протест проти продажу вин, але безуспішно. ФОТО: THE TIMES

Цього тижня відома австрійська пластична хірургиня Даґмар Міллезі заявила, що побачила десятки вин із Гітлером в одному із супермаркетів.

“Працівниця магазину сказала мені, що німецькі туристи дуже люблять купувати ці вина, і вони, очевидно, користуються там великою популярністю. Вона навіть була шокована моїм обуренням”, – поскаржилась Міллезі.

На це звернули увагу деякі німецькі ЗМІ, які назвали ситуацію “скандальною”.

Як зазначає The Times, Vini Lunardelli намагались заборонити виготовляти “диктаторські вина”, але ще у 2018 році тодішня мерка італійського міста Ріміні Андреа Ньяссі заявила, що зробити це можна лише після ухвалення спеціального закону.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube