Окупанти вже перекинули на південь 25 тисяч військових – їх можуть використати для оточення Миколаєва, – ЗМІ


14:2706.08.2022

Російське військове керівництво вже перекинуло на тимчасово окуповані території українського півдня 25 тисяч військових, з яких 10 тисяч перебувають на західному березі Дніпра.

Ці сили, як вважають журналісти, необхідні РФ для протидії успішним операціям ЗСУ в районі Миколаєва, а також спроби наступу на цьому напрямку.

Відповідне припущення озвучили у виданні The Times, пише OBOZREVATEL.

Зазначається, що взяття Миколаєва необхідне окупантам для подальшого просування на Одесу.

“Президент Путін відчайдушно перекидає тисячі російських військовослужбовців на південь України, щоб запобігти принизливій поразці, переміщуючи війська з Донбасу, щоб підтримати сили, які ненадійно розосереджені по двох берегах широкої річки Дніпро”, – йдеться у статті.

Посилаючись на дані української розвідки, видання заявило, що за останні тижні на південь було направлено дев’ять російських підрозділів із Донбасу та Криму чисельністю по 500-800 осіб кожен.

Загальна кількість ворожих сил (разом із підкріпленням) може сягати 25 тисяч.

У The Times зазначили, що це є відповіддю ЗС РФ на заяви України про контрнаступ, а також на успішне просування ЗСУ, які пересунули лінію фронту від Миколаєва приблизно на 2 кілометри за останній місяць.

Миколаїв є важливою метою для окупантів на шляху до Одеси. Наступ також може бути потрібний РФ, щоб мости через Дніпро на Херсонщині опинилися за межами досяжності українських HIMARS, наданих ЗСУ Сполученими Штатами.

Як повідомляло Інше ТВ, РФ формує новий корпус для війни в Україні – ISW



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube