У Мінкульті визначили топ-10 імен, яких радять позбутися


16:0002.08.2022

В умовах широкомасштабного вторгнення Росії в Україну потрібно враховувати, що ворог навіть топоніміку використовує як маніпулятивний механізм, зазначає міністр культури.

Експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики України з подолання наслідків русифікації та тоталітаризму визначила список з 10 найпоширеніших урбанонімів, які передусім рекомендуються до перейменування. Про це повідомляє прес-служба Мінкульту, пише Кореспондент.

У топ-10 найчастіших топонімів є такі імена:

Юрій Гагарін;

Олександр Пушкін;

Іван Мічурін;

Валерій Чкалов;

Максим Горький;

Юрій Лермонтов;

Олександр Суворов;

Володимир Маяковський;

Олександр Матросов;

Володимир Комаров.

“В умовах широкомасштабного вторгнення Росії в Україну варто враховувати, що ворог навіть топоніміку використовує як маніпулятивний механізм задля ретрансляції пропагандистських меседжів, цінностей, своєї світоглядної моделі і концепту так званого “русского мира”. Повномасштабна війна стала каталізатором прискорення процесу відсторонення з культурного простору України і суспільно-політичного дискурсу того російського, що десятиліттями впроваджувалося як “велика російська культура”, – зазначив Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики.

Нагадаємо, Мінкульт підбив підсумки опитування про герб на монументі Батьківщина-мати: переважна кількість опитаних громадян України віддали голос за заміну герба СРСР на герб України.

Читайте: Минкультуры задокументировало 417 эпизодов военных преступлений РФ против культурного наследия Украины



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube