Британія передасть Україні кілька протимінних кораблів – посол


13:4601.08.2022

Посол України в Британії Вадим Пристайко розповів, що у Лондоні прийняли рішення передати нашій країні кілька військових кораблів. Він відвідав один з таких, там вже проходять навчання для захисників. Про це посол розповів виданню “Суспільне”

“На ньому вже зараз проходять навчання наші військові. Вони керують кораблем, вони керують зброєю. Таких кораблів буде декілька”, – зазначив дипломат.

При цьому посол нагадав, що після нападу РФ на Україну 24 лютого Туреччина закрила для військових кораблів протоки в Чорному морі. 

“Наші пріоритети зрушилися. Нам зараз потрібні протимінні кораблі. 2 – це початкова цифра, з якою ми зараз працюємо. Це бойові кораблі, які знаходяться на озброєнні військових морських сил Її Величності”, – зазначив посол. 

Пристайко додав, що ці кораблі будуть модернізовані: їх перероблять, оновлять і додадуть туди обладнання, необхідне ЗСУ. 

“Але це не тільки 2 кораблі. У них є більше того ж класу. І на наявних кораблях зараз проходять навчання наші офіцери і моряки”, – підсумував посол. 

Нагадаємо, восени минулого року розпочалася підготовка українських екіпажів для двох протимінних кораблів класу  SandownЮ, побудованих у 1999-2000 року.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube