Рада розширила перелік людей, які не підлягають призову під час мобілізації


19:2929.07.2022

Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №7481 «Про внесення змін до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо розширення переліку осіб, які не підлягають призову під час мобілізації.

Закон підтримали 282 народних депутата.

Законопроект розширює перелік людей, які не підлягають призову під час мобілізації на громадян, чиї рідні загинули на війні з Росією.

«Жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану», – йдеться в тексті законопроекту.

Нагадаємо, через повномасштабне вторгнення Росії в Україні введено військовий стан, під час якого чоловікам заборонено виїжджати за кордон. Водночас ця заборона не поширюється на деякі категорії громадян. Серед них ті, хто визнаний непридатним до служби.

Нагадаємо, із понад 100 000 мобілізованих в ОРДЛО майже чверть загинули, вважають правозахисники



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube