Турецький виробник безоплатно передасть ЗСУ «Байрактар», на який скинулися поляки


07:3329.07.2022

Засновник збору коштів на «Байрактар» для ЗСУ Славомир Сераковський повідомив, що турецький виробник безоплатно передасть бойовий дрон українській стороні.

У листі до польського активіста компанія «Байкар» також написала, що подбає про те, щоб зібрані кошти були спрямовані на благодійну допомогу, яка зміцнить українців.

Про це пише «Польське радіо», передає Інше ТВ.

У листі, який Славомир Сераковський опублікував на своїй сторінці у Facebook, йдеться, що рада директорів турецької компанії була вражена тим, що у зборі коштів взяли участь сотні тисяч поляків.

«Ми хочемо бути частиною цього людського жесту солідарності, тому ми робимо цю пропозицію. Ми прагнемо того, щоб ця кампанія була успішною для порятунку життів безневинних українців у такі важкі часи. Ми молимося, щоб вони закінчилися якнайшвидше», – йдеться у листі.

Турецький виробник безоплатно передасть ЗСУ «Байрактар», на який скинулися поляки 1
Турецький виробник безоплатно передасть ЗСУ «Байрактар», на який скинулися поляки 3

Славомир Сераковський повідомив, що зібрані кошти буде перераховано до фонду Збройних сил України. Загальна фінансова підтримка становитиме близько 50 млн злотих. У зборі коштів взяли участь 217 тис. поляків та майже 1 тис. білорусів.

Як повідомляло Інше ТВ,  наприкінці травня у Литві за кілька днів люди зібрали 5 млн. євро для купівлі «Байрактару» для України.

На початку червня турецька компанія “Baykar” вирішила подарувати Литві “Байрактар” для України, зібрані кошти попросила направити на гуманітарну допомогу Україні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube