Росіяни хочуть закріпитися на березі Вуглегірського водосховища – ISW


06:3525.07.2022

Російські окупанти сподіваються закріпитися на північному березі Вуглегірського водосховища. Імовірно, вони планують просуватися північніше Бахмута пересіченою місцевістю.

Однак спроби ворога вести штурми на цих напрямках на Донеччині останніми днями завершуються його поразкою.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW), пише OBOZREVATEL.

Зазначається, що 24 липня російські війська продовжували обмежені наземні атаки на південь від Бахмута. За даними українського Генштабу, окупанти ведуть бої за контроль над Вугледарською теплоелектростанцією та Новолуганським. Однак їм не вдалося просунутися з Роти до Семигір’я, приблизно за 20 км на південний схід від Бахмута.

У Генштабі вважають, що ворог намагається створити сприятливі умови для захоплення Вугледарської ТЕС.

У ISW додають, що попередні наміри військ РФ просунутися з півдня від Бахмута були значною мірою зупинені водними особливостями у Світлодарську.

“Це вказує на те, що російські сили, ймовірно, сподіваються закріпитися на північному березі Вуглегірського водосховища і просуватися на північ по Бахмуту через відносно рівну сільську місцевість”, – йдеться у зведенні.

Аналітики наголосили, що російські війська продовжують боротьбу за контроль над Вуглегірською ТЕС. Напередодні вони вели штурми з різних напрямків для встановлення контролю за її територією, але українські військові їх відкинули.

Підтверджених наземних атак окупантів у напрямку Авдіївки за минулу добу не було, проте ворог продовжив обстріл українських позицій уздовж лінії фронту Авдіївка – Донецьк.

Росіяни хочуть закріпитися на березі Вуглегірського водосховища - ISW 1
Росіяни хочуть закріпитися на березі Вуглегірського водосховища - ISW 3

Як повідомляло Інше ТВ, 2 “Гвоздики”, командний та опорні пункти, склади з боєприпасами знищено на Херсонщині, – ОК “Південь” (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube