Україна і рф мовчать про наступ ЗСУ на Херсонщині з різних причин, – ISW


07:0224.07.2022

Українські війська, ймовірно, готуються розпочати або вже почали контрнаступ у Херсонській області, але інформація з відкритих джерел про хід та темпи контрнаступу, швидше за все, буде обмеженою та відставатиме від подій.

Про це повідомляє Інститут з вивчення війни (ISW) у зведенні за 23 липня.

ISW посилаються на дані неофіційних осіб про те, що Збройні Сили України звільнили невказані населені пункти на Херсонщині. 

Також Інститут наводить інформацію, яку розповсюдив журналіст Foreign Policy – нібито високопоставлений представник міноборони США заявив, що  за тиждень з 15 по 22 липня ЗСУ відбили невказані “частини окупованих Росією сіл” у Херсонській області. 

В ISW дійшли висновку, що вся ця інформація вказує на те, що українські війська здійснили деякі невказані територіальні поступи вздовж лінії фронту.

Аналітики заявляють, що між лінією фронту та Херсоном знаходиться сільська місцевість з невеликими населеними пунктами, які не повідомляють про пересування військ та бої.

З іншого боку, на думку експертів, російська влада теж не має стимулу повідомляти про територіальні придбання України.

“Це дозволяє змінити контроль над місцевістю в цьому районі без доказів, які з’являються у звітах з відкритих джерел”, – пишуть аналітики Інституту.

У зв’язку з цим ISW попереджає, що зможе повідомляти про українські наступальні операції з відносно невеликим запізненням.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube