росія запевнила Туреччину, що не має відношення до ракетного удару по Одеському порту


19:0423.07.2022

РФ поки не прокоментувала удару російськими ракетами “Калібр” по порту Одеси, проте міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив: росіяни повідомили Анкарі, що вони непричетні до удару.

Про заяву Акара повідомляє Ліга з посиланням на TRT Haber.

Акар сказав, що Туреччина – гарант угоди щодо експорту українського зерна через Чорне море – отримала інформацію про ракетний удар, а потім була розмова з міністром оборони Олексієм Резніковим та його російським візаві Сергієм Шойгу.

“У контакті, який ми встановили з Росією, росіяни сказали нам, що вони не мають абсолютно жодного стосунку до цього нападу і що вони дуже уважно та детально вивчають питання”, – сказав Акар.

Він також заявив, що ракетна атака не вплинула на вантажопідйомність та пропускну спроможність порту. Водночас Акар додав: Туреччина стурбована тим, що подібний інцидент стався наступного дня після підписання угоди щодо експорту зерна.

Ніхто з офіційних осіб РФ поки що по суті не прокоментував удару, попри те, що російські крилаті ракети “Калібр” прилетіли по порту Одеси понад шість годин тому.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube