ЄС допоможе Україні відновити наукові центри, знищені росіянами


08:0223.07.2022

Європейський Союз має намір здійснити моніторинг стану науково-дослідних центрів, які були знищені в Україні за час війни.

Брюссель хоче визначити масштаби завданих збитків з метою надання допомоги щодо відновлення таких центрів після завершення російського вторгнення.

Про це пише «Радіо Прага», передає Інше ТВ.

Вже зараз українські вчені можуть отримати із фондів Євросоюзу для продовження роботи фінансові кошти та стипендії. Також ЄС надає грошову підтримку українським стартапам.

Про це після неформального засідання Ради ЄС з питань конкурентоспроможності наукових досліджень, яке відбулося 22 липня у Празі, повідомили комісар з інновацій Марія Габріель та міністр освіти Чехії Володимир Балаш.

«Ми допоможемо відновити наукову інфраструктуру, знищену війною, і включимо українських науковців та інститути до системи європейської співпраці», – наголосив Володимир Балаш.

Як повідомляло Інше ТВ, 25 червня ЗС рф обстріляли в Харкові територію Національного наукового центру Харківського фізико-технічного інституту, де знаходиться дослідницька ядерна підкритична установка “Джерело нейтронів”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube