Німеччина скоротила військову допомогу Україні – ЗМІ


15:4120.07.2022

Берлін передав Києву менше зброї та інших товарів, ніж раніше анонсував, зазначають німецькі видання.

Офіційний Берлін, попри свої обіцянки, скоротив військову підтримку України. Німецька опозиція розкритикувала за це свій уряд. Про це повідомляє німецьке видання Die Welt, пише Кореспондент.

За даними видання, факт скорочення постачань підтверджується списком поставленої в Україну зброї, яку сам федеральний уряд опублікував ще 21 червня.

З того моменту документ тричі оновлювали та доповнювали новими товарами, зазначає видання. Зокрема, за останні три тижні Україна отримала два постачання. У перший тиждень липня Київ отримав з Німеччини 42 тисячі сухпайків, а друге постачання включало 102 неброньовані автомобілі.

Опозиція Німеччини розкритикувала відсутність подальших поставок з боку Берліна.

“Демонстративне небажання федерального уряду постачати зброю завдає шкоди репутації Німеччини. Коаліція заплющує очі, що демократія та свобода зараз захищаються саме на сході та півдні України”, – заявив Торстен Фрай, парламентський секретар фракції Християнського демократичного союзу у Бундестазі.

Представник парламентської Соціал-демократичної партії Німеччини Нільс Шмід зазначив, що поставлена ​​Україні підтримка за останні три тижні відповідає їхнім очікуванням.

Уряд Шольця критикують також і в коаліції. Зокрема, у Вільній демократичній партії.

“Хоча економічна, гуманітарна та фінансова підтримка Німеччини є зразковою, канцлер не може переконливо виправдати своє небажання постачати важке озброєння”, – сказав представник партії з оборонної політики Олександр Мюллер.

Читайте: Глава МИД Германии не видит возможности для переговоров с Россией



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube