Російські окупанти планують зосередиться на захопленні Сіверська та Бахмута – ISW


06:0619.07.2022

На даному етапі вторгнення РФ не віддаватиме пріоритету атаці з метою захоплення Слов’янська.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у зведенні за 18 липня, пише Gazeta.ua.

“Зустріч міністра оборони Росії Сергія Шойгу 18 липня з командувачем Східної групи військ генерал-лейтенантом Рустамом Мурадовим підтверджує оцінку ISW про те, що на даному етапі операції Москва не буде віддавати пріоритету атаці з метою захоплення Слов’янська, а натомість зосередиться на захопленні Сіверська та Бахмута”, – вважають аналітики.

18 липня Міноборони Росії оголосило, що Шойгу проінспектував східну групу та доручив Мурадову приділити першочергову увагу знищенню українських ракет великої дальності та артилерійських систем.

ISW вперше виявила пряму згадку про східне угруповання військ, що діяло в Україні на цьому етапі війни.

Російські окупанти планують зосередиться на захопленні Сіверська та Бахмута - ISW 1
Російські окупанти планують зосередиться на захопленні Сіверська та Бахмута - ISW 3

Раніше Міноборони Росії повідомляло, що у захопленні Луганської області брали участь Центральна та Південна групи військ під командуванням генерал-полковника Олександра Лапіна та генерала армії Сергія Суровікіна.

Східне угруповання військ, ймовірно, складається з підрозділів Східного військового округу (СВО) Росії, які діяли на Ізюмському напрямку в Харківській області.

“Досі незрозуміло, чи Мурадов контролює безпосередньо операції навколо Харкова. Війська Мурадова діють на напрямку Ізюм – Слов’янськ нібито з метою остаточного захоплення самого Слов’янська, і примітно, що Шойгу не давав вказівок Мурадову віддавати пріоритет захоплення території на цьому напрямку”, – пишуть аналітики.

В ISW наголошують, що Мурадов має нижчий ранг, ніж Лапін та Суровікін.

“Це дозволяє припустити, що Кремль вважає Ізюмсько-Слов’янський район менш пріоритетним, ніж захоплення території на Донеччині в межах ширшої кампанії на Донбасі”, – вважають в ISW.

Таким чином, Кремль, ймовірно, спрямовує військові ресурси та високопоставлене керівництво на локальні та дискретні успіхи навколо Сіверська та Бахмута, незважаючи на більш ранні заклики Шойгу до інтенсифікації операцій на всіх напрямках наступу.

Повідомляється, що російські війська здійснили серію наземних атак на схід від Сіверська та на південь від Бахмута та активізували наступ на Авдіївку. Також окупанти здійснили обмежені наземні штурми на лінії фронту Донецьк – Авдіївка.

Як повідомляло Інше ТВ, Спроби росіян захопити 2 українських міста на Донбасі безрезультатні – британська розвідка



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube