Британська розвідка повідомляє про стягування ворожих сил під Херсон, Арестович сказав, скільки їх там зараз


10:0017.07.2022

Росія зміцнює оборонні позиції на окупованих територіях півдня України. Що свідчить про серйозність, з якою командування РФ сприймає загрозу з боку ЗСУ.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

Вказано, що йдеться про переміщення живої сили, техніки та оборонних запасів між Маріуполем і Запоріжжям і Херсоном.

Також російські окупанти посилюють заходи безпеки і в Мелітополі.

“Українські сили чинять тиск на російську оборонну лінію в Херсонській області вже понад місяць, і останні політичні заяви про майбутні наступальні операції, щоб витиснути РФ з окупованих територій це підтверджують”, – йдеться в повідомленні.

У британській розвідці припускають, що російські оборонні кроки, ймовірно, є відповіддю на очікувані українські наступи, що пов’язується і з нещодавньою “інспекцією” глави Міноборони РФ Сергія Шойгу, а також окупанти бояться атак, які Україна здійснює по командних пунктах, логістичних вузлах.

“Враховуючи тиск на російську живу силу, посилення півдня в той час, як триває боротьба за Донбас, ймовірно, свідчить про серйозність, з якою російські командири сприймають загрозу”, – підсумували в розвідці Британії.

У Херсонській області зараз перебуває приблизно 12-15 тисяч російських окупантів. Цих сил ледь вистачає, щоб тримати оборону проти наступаючих Збройних сил України.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

Арестович зазначив, що противник створив багатоешелоновану оборону, а також розмістив мінні поля. Однак всі ці хитрощі не зупинять наступ ЗСУ. При цьому українська армія не збирається розбивати лоб у спробах штурму оборонних ліній росіян. У ЗСУ інші плани – знищити з американських РСЗВ HIMARS склади постачання і командні пункти та тільки потім йти вперед.

«На Херсонському напрямку ми поліруємо їх артилерією… Треба, щоб полірували HIMARS все – паливо, командні пункти. А потім всі ті смішні бетонні озброєння, які вони привезли. Ну, люди просто стануть з піднятими руками, коли не буде палива і боєприпасів» – запевнив він.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube