У Фінляндії перший муніципалітет пропонує українським біженцям житло за муніципальною моделлю


13:5116.07.2022

Пелло у провінції Лапландія став першим муніципалітетом у Фінляндії, що пропонує українським шукачам тимчасового захисту житло за муніципальною моделлю, що її запропонувала фінська Міграційна служба (Migri).

Підтримку українцям надаватиме центр прийому Червоного Хресту в Рованіємі.

Про це повідомляє Служба новин Yle, передає Інше ТВ.

У квартирах муніципалітету Пелло є місця для майже 60 українців. Ймовірно, перші з них зможуть переїхати до Пелло в серпні, але точна дата поки що узгоджується.

Місцеві компанії сподіваються, що українці зможуть полегшити ситуацію із браком робочої сили у регіоні.

— Щойно в лютому почалася загарбницька війна Росії проти України, адміністрація муніципалітету Пелло вирішила, що може прийняти українських біженців, і почала спілкуватися про це з Міграційною службою та Червоним Хрестом. У результаті підписано відповідний договір, — зазначає голова муніципалітету Пелло Ееро Ілітало в прес-релізі.

Заступник директора приймального центру у Рованіємі Реко Сільвеніус підкреслює, що муніципальна модель стосується лише шукачів тимчасового захисту, нею не можуть скористатися шукачі притулку чи ті, хто проживають в приватних помешканнях.

— Муніципалітет виступає як постачальник послуг і несе відповідальність за якість і відповідність послуг. Муніципалітет організовує для шукачів тимчасового захисту не лише послуги з розміщення та координації за муніципальною моделлю, але й інші послуги, за які муніципалітети отримують відшкодування відповідних фактичних витрат, — уточнює Сільвеніус.

Як повідомляло Інше ТВ, У Чехії вже працевлаштувалися майже 90 тисяч українських біженців. І їм не платять менше за інших



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube