Рашисти нанесли ракетний удар по Дніпру. Попередньо – 3 вбитих, 15 поранених (ФОТО, ВІДЕО)


06:4116.07.2022

За словами голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, ракети ЗС РФ поцілили в промисловий об’єкт, ймовірно, завод “Південмаш”. Серед загиблих — водій міського автобуса.

У п’ятницю, 15 липня, піздно ввечері від вибухів російських ракет у Дніпрі загинули щонайменше троє людей, ще 15 отримали поранення. За словами голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, ракети потрапили по промисловому підприємству та прилеглій вулиці. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

У місті було чути чотири вибухи. За деякими даними, ціллю росіян було підприємство “Південмаш”, на якому виробляють ракетно-космічну техніку, що побічно підтвердив і мер Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook.

“Район Робочої, ПМЗ можуть бути перебої з водою та іншими комунікаціями. Енергетики, газовики та водоканал працюють”, — пояснив градоначальник.

Вже сьогодні зранку він написав пост, в якому закликав жителів міста до відповідальності, а також наголосив, що реальність спростовує чутки, якими дехто себе заспокоює.

Рашисти нанесли ракетний удар по Дніпру. Попередньо - 3 вбитих, 15 поранених (ФОТО, ВІДЕО) 1
Рашисти нанесли ракетний удар по Дніпру. Попередньо - 3 вбитих, 15 поранених (ФОТО, ВІДЕО) 3

Місцеві ЗМІ пишуть, що під час вибухів люди живцем згоряли у своїх автомобілях.

Представник департаменту транспорту у міській раді Іван Васючков повідомив, що у Дніпрі вибухи сьогодні забрали життя водія громадського транспорту. Вже після завершення робочого дня він прямував у парк, щоб наступного дня о 5-й ранку знову вийти на маршрут.

Васючков висловив співчуття родичам та друзям загиблого, пообіцявши помститися та притягнути винних до відповідальності.

“Ми обов’язково помстимося і покараємо всіх причетних до сьогоднішнього терористичного обстрілу, — написав він на своїй сторінці у Facebook. — І всіх, хто підтримує рашистських терористів у їхньому прагненні знищити весь український народ”.

Якими ракетами обстріляли Дніпро?

За даними командування ВПС України, у Дніпрі вибухи сьогодні були о 22:00.

Російські ракети Х-101 були випущені стратегічними літаками Ту-95 транспортного засобу з боку північної частини Каспійського моря.

“Чотири ракети збили силами та засобами протиповітряної оборони Повітряне командування “Схід””, — йдеться у повідомленні.

Ракета Х-101 вважається однією з високотехнологічних, які стоять на озброєнні ЗС РФ. Вага бойової частини складає понад 400 кг вибухової речовини, дальність польоту — 5500 км. Ракета летить зі швидкістю 720 км/год.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube