Доба війни на Миколаївщині


06:4625.06.2022

Вчора в місті були 5 повітряних тривог.
З 24 лютого у Миколаєві від російської агресії загинуло 112 осіб, серед них 1 дитина, 508 людей постраждали (зокрема 6 дітей). Попередні збитки комунальному майну Миколаєва від російської агресії склали 578 мільйонів гривень. Пошкоджено 48 закладів освіти, 15 культурних закладів та 42 комунальні об’єкти.

Більшість ракет запускається з Херсонської області, за 1-2,5 хвилини вони долітають до Миколаєва. 24 червня вранці російські окупанти обстріляли околиці Миколаєва. Ракетні удари завдано по територіях приватних підприємств, серед яких стоянка сільськогосподарської техніки та непрацююча база паливно-мастильних матеріалів агропідприємства. Ворог застосовує застаріле ракетне озброєння. Вранці окупанти атакували Миколаїв і передмістя з важкої ствольної артилерії та імовірно ракетного комплексу «Точка-У», з напрямку окупованих територій Херсонщини. Пошкоджено територію та кілька автівок цивільного автопідприємства, намагаючись поцілити в одну з телевеж, рашисти епічно вчергове влучили у вуличну вбиральню. Зусиллями кремлівських пропагандистів телевізійне мовлення в голові окупантів тісно поєднане із змістом вбиральні. Окрім того, на Миколаївщині вчора ввечері, внаслідок обстрілів села Новомиколаївка Первомайської громади одна людина загинула, чотири зазнали поранень. Зруйновано один будинок, кілька житлових будинків пошкоджено.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих раніше рубежів. За результатами успішних наступальних дій наших підрозділів, частина сил ворога залишила підготовлені оборонні позиції та втекла в район населеного пункту Ольгіне Бериславського району Херсонської області.
За минулу добу на Миколаївщині поранення отримали 17 людей, дітей серед поранених немає. Усі постраждалі доставлені у медичні заклади і отримують необхідну допомогу. Загалом, станом на сьогоднішній ранок, в миколаївських лікарнях знаходяться 266 громадян, що постраждали від атак окупантів на Миколаївщину. Ще 74 постраждалих отримали допомогу амбулаторно.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube