Доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень відновлено


18:0020.06.2022

Від сьогодні, 20 червня, Державна судова адміністрація України відновила загальний доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень та роботу сервісу “Стан розгляду справ”.

Доступ до Реєстру поки здійснюватиметься  в тестовому режимі. У випадку виявлення ознак кіберзагроз доступ до реєстру може обмежуватися.

Про це повідомили у пресслужбі ДСА України, передає Інше ТВ.

“Єдиний державний реєстр судових рішень було закрито для загального доступу 24 лютого 2022 року, у день, коли почалась збройна агресія російської федерації проти України. Зробили ми це з єдиною метою – задля безпеки. Ми мали зберегти реєстр, захистити його від кібератак загарбників, тобто від знищення, а також приховати інформацію про суддів і суди, які приймали рішення стосовно тих чи інших осіб, які могли б бути “цікаві” окупантам. На сьогодні ми значно посилили кіберзахист реєстру, він знаходиться під посиленим моніторингом стану кіберзагроз, що дозволило відкрити його для всіх категорій користувачів”, – прокоментував відкриття Єдиного державного реєстру судових рішень Голова ДСА України Олексій Сальніков.

Окремо він зазначив, що для запобігання випадкам стороннього втручання у функціонування сервісів посилений моніторинг стану кіберзагроз застосовується до усіх електронних ресурсів, розпорядником яких є ДСА України.

Як повідомляло Інше ТВ, Експеримент: за кордоном можна буде оформити звичайний та закордонний паспорт громадянина України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube