Україна вимагає додаткових перемовин щодо проведення Євробачення-2023 в Україні – заява (ДОКУМЕНТ)


16:5817.06.2022

Як повідомляло Інше ТВ, Європейська мовна спілка вирішила, що пісенний конкурс «Євробачення» 2023 року відбудеться не в Україні. Організатори звернулися до Великої Британії, щоб обговорити можливість проведення конкурсу там, оскільки представник цієї країни посів друге місце.

Україна не згодна з характером прийняття такого рішення і вимагає додаткових перемовин щодо проведення Євробачення-2023 в Україні.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на фейсбук-сторінці міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка, передає Інше ТВ.

«У відповідь на оприлюднену заяву Європейської мовної спілки щодо неможливості проведення Євробачення – 2023 в Україні, хочемо наголосити про наступне.

Україна не згодна з характером прийняття такого рішення – коли нас поставили перед фактом без обговорень можливостей інших варіантів. Та вважає, що має всі підстави на проведення подальших перемовин та знаходження спільного рішення, яке буде задовольняти всі сторони. Ми чесно виграли Євробачення – 2022 та виконали наразі всі умови в зазначені терміни щодо процесу погодження його проведення в Україні – надали відповіді та гарантії по безпекових нормах та можливі місця проведення конкурсу.

Проведення Євробачення – 2023 в Україні – це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує Україну зараз. Ми будемо вимагати змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов’язання, про що було неодноразово наголошено Європейській мовній спілці.

Тому ми вимагаємо додаткових перемовин щодо проведення Євробачення – 2023 в Україні», – йдеться в зяві, яку, окрім Олександра Ткаченка, підписали переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко, солист гурту Kalush Олег Псюк і голова правління АТ «НСТУ» Микола Чернотицький.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube