росія відвела більшість військ від Маріуполя – Пентагон


08:0206.05.2022

Країна-агресор Росія відвела основні сили своїх окупаційних військ, кинуті раніше на Маріуполь у Донецькій області. Зокрема, на північ від міста-героя, яке загарбники продовжують постійно обстрілювати з артилерії та завдавати авіаційних ударів.

Таку інформацію озвучив речник Пентагону Джон Кірбі на брифінгу, передає AP News. Захід транслювався на YouTube-каналі PBS News.

Про це пише OBOZREVATEL.

“Загалом, за нашими оцінками, більшість російських сухопутних військ, які були спрямовані в Маріуполь, відійшли й висунулися на північ”, – зазначив він.

За словами представника американського оборонного відомства, нині на околицях міста зосереджується “невелика кількість” підрозділів окупантів. Йдеться приблизно про “пару батальйонно-тактичних груп”.

Кірбі додав, що окупанти здебільшого атакують українські сили, здійснюючи авіаційні та артилерійські удари по околицях Маріуполя й заводу “Азовсталь”.

Проте він вважає, що війська РФ досі лише “повільно” просуваються вперед, оскільки основні бойові дії тривають у східній частині Донбасу

Водночас спікер Пентагону заявив, що не бачить жодних змін у веденні чи динаміці дій Кремля по мірі наближення 9 травня.

“Росія святкує цього дня річницю перемоги Радянського Союзу над нацистською Німеччиною у Другій світовій війні. Було припущення, що її лідер Володимир Путін хоче рекламувати велику “перемогу” в Україні, виступаючи під час традиційного військового параду на Красній площі. Але США все ще вважають, РФ відстає від графіка і не досягає очікуваного прогресу в Донбасі”, – підсумував Кібрі.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївські морпіхи, які боронять Маріуполь на «Азовсталі», удостоєні державних нагород



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube