Акції «Українським дітям – українську книгу» потрібна волонтерська допомога для перевезення книг


19:1922.04.2022

Майже 51 тисячу книг передано дітям-переселенцям у межах благодійної акції «Українським дітям – українську книгу», започаткованої у березні Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України та Міністерством культури та інформаційної політики.

Понад 15 тисяч книг було передано у Львівську область, де станом на 21 квітня 2022 року зареєстровано понад 160 тисяч внутрішньо переміщених осіб, більшість з яких – діти. Також книги надійшли в міста Кропивницький, Тернопіль, Кам`янець-Подільській, Чернівці.

На прохання українських посольств майже 25 тисяч книг було відправлено в Польщу, понад 4 тисячі – в Австрію. Зараз ведуться перемовини щодо безкоштовного складу у Відні для організації логістичного хабу для забезпечення дітей-переселенців друкованою літературою у країнах Європи.

В Україні до акції «Українським дітям – українську книгу» долучилися сотні великих і малих вітчизняних видавництв зі всієї України: «Антологія», «Ранок», «Фоліо», «Букрек», «Аксіома», «Чорні вівці», «Видавництво Старого Лева», «Аксіома», «Підручники і посібники», Видавничий дім «Освіта», «Астон», «Абетка», «Книги XXI», «Веселка» та інші. Зі своїх складів вони передали організаторам – Держкомтелерадіо АТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» – частину виготовленої до війни видавничої продукції. Зокрема, лише в Києві і Харкові було зібрано майже 1 млн. примірників навчальної та художньої літератури для дітей, яка очікує на відправлення в місця проживання дітей, які змушені через російську військову агресію лишити свої домівки і переїхати в більш безпечні регіони.

Благодійну акцію підтримали громадські організації, бізнес. Зокрема, транспортна компанія Транс-Логистик на волонтерських засадах здійснила перевезення дитячої літератури обсягом 10 палет в західні регіони України. Агенція Ambient Event House, дізнавшись про акцію із ЗМІ, вийшла на організаторів та запропонувала провести у її межах свято книги для дітей-переселенців із залученням митців, аніматорів, спортсменів. Перше таке свято відбулось у Львові, згодом – у Тернополі і Чернівцях. Наступні відбудуться в Івано-Франківську, Ужгороді і Хмельницькому.

Держкомтелерадіо АТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» відкриті до співпраці з іншими партнерами. Зокрема, сьогодні потрібна волонтерська допомога для перевезення книг з Харкова та Києва до Львову, Відня, Варшави, м. Клуж-Напока у Румунії.

Контакти організаторів акції:

Продан Василь Васильович

+37257608888; 0676218888

Хотенюк Олег Михайлович

0973942242

Саєнко Оксана Миколаївна

0675709424



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube