Війна в Україні може призвести до бідності, злиднів та голоду 1,7 мільярда людей – ООН


09:0014.04.2022

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш представив докладну аналітичну записку щодо кризи в галузі продовольства, енергетики та фінансів, яка може бути викликана війною, що розв’язала росія проти України.

Про це йдеться на сайті ООН, пише «Громадське».

За оцінками експертів, війна в Україні може призвести до бідності, злиднів та голоду 1,7 мільярда людей — більше як одної п’ятої населення Землі.

«Зараз ми зіткнулися зі штормом, який загрожує зруйнувати економіку країн, що розвиваються», — сказав глава ООН, зазначивши, що, хоча основна увага зосереджена на наслідках війни для українців, вона також має глобальний вплив.

Згідно з аналітичною запискою, Україна та Росія забезпечують 30% світового виробництва пшениці та ячменю, одну п’яту частину виробництва кукурудзи та понад половину виробництва соняшникової олії.

У сукупності це зерно є важливим джерелом продовольства для деяких з найбідніших і найуразливіших верств населення, забезпечуючи більше як однієї третини пшениці, що імпортується 45 африканськими та найменш розвиненими країнами.

Гутерріш закликає міжнародні фінансові установи виділити фінансування для найбільш уразливих країн, допомогти урядам країн, що розвиваються, інвестувати в найбідніші та найуразливіші верстви населення шляхом посилення соціального захисту, а також працювати над реформуванням глобальної фінансової системи, щоб зменшити нерівність.

Як повідомляло Інше ТВ, Вперше в історії Україну обрали до Постійного Форуму ООН з питань корінних народів. А росію — ні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube