У грецькій Олімпії запалили Олімпійський вогонь (ФОТО)


09:2817.04.2024

16 квітня відбулася символічна подія, яка ознаменувала початок зворотнього відліку до церемонії відкриття Олімпійських Ігор, – 101 день.

Про це повідомляє НОК України, передає Інше ТВ.

Починаючи з 1936 року, церемонія запалення Олімпійського вогню проходить в Олімпії незадовго до початку Олімпійських Ігор і є відтворенням традицій Стародавньої Греції.

Вогонь, що запалили, не лише уособлює єдність та мир, але і є сполучною ланкою між стародавніми та сучасними Іграми. За словами президента Міжнародного Олімпійського комітету Томаса Баха: «Олімпійський вогонь, який ми запалюємо, символізує надію на краще майбутнє».

Після 11-денної грецької естафети символ Олімпіади перевезуть до Франції трищогловим вітрильником «Белем», яке чотири десятиліття тому отримало статус історичної пам’ятки. Судно прибуде до французького Марселя 8 травня. Символічно, що 2600-річне місто Марсель є не лише найстарішим містом Франції, але й засноване грецькими поселенцями Фокеї.

Естафета Олімпійського вогню візьме свій початок у Марселі і триватиме 68 днів: завершиться у Парижі під час церемонії відкриття Олімпійських Ігор 26 липня.

Опісля Олімпійський вогонь буде встановлено неподалік від Лувру – в Саду Тюїльрі.

Фото IOC

Як повідомляло Інше ТВ, Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube