Rheinmetall побудує завод з виробництва боєприпасів у Литві


09:4717.04.2024

Представники литовського уряду та німецького оборонно-промислового гіганта Rheinmetall підписали у вівторок, 16 квітня, у Вільнюсі протокол про наміри щодо будівництва заводу з виробництва боєприпасів у Литві.

Про це повідомляє LRT.lt, передає Інше ТВ.

Документ підписали міністр економіки та інновацій Аушріне Армонайте, міністр оборони Лаурінас Касчюнас та директор з розвитку міжнародних стратегічних програм Rheinmetall Максиміліан Фрох.

Зміст протоколу поки що не оприлюднений.

На церемонії прем’єр-міністр Інгріда Шимоніте процитувала українського президента Володимира Зеленського, країна якого протистоїть російському вторгненню в Україну, стверджуючи, що “ми маємо робити все, щоб свобода була краще озброєна, ніж тиранії”.

“Сьогодні ми розуміємо це краще, ніж будь-коли”, – сказав прем’єр-міністр.

Вона висловила сподівання, що завод Rheinmetall суттєво поповнить список проектів оборонної промисловості, що здійснюються у Європі.

Міністр економіки та інновацій Аушріне Армонайте повідомила журналістам, що Литва сподівається розпочати основні роботи, зокрема будівництво заводу, вже цього року.

За її словами, завод із виробництва 155-міліметрових боєприпасів, який має намір побудувати компанія Rheinmetall, не є стандартною інвестицією, тому управління проектом може зайняти більше часу, ніж тоді, коли Литва брала інвестиції з рекордно високою швидкістю.

Завод з виробництва боєприпасів планується побудувати в Радвілішському районі, неподалік Байсогали, на державній землі, що належить Литовському університету наук про здоров’я. Представники уряду стверджують, що це одне з цих місць.

Концерн Rheinmetall також подав заявку на визнання заводу великим інвестиційним проектом, на який зазвичай поширюються спеціальні комерційні та інші умови.

Минулого тижня Сейм почав розглядати поправки, які створюють більш сприятливі умови великим західним виробникам зброї та боєприпасів для якнайшвидшого будівництва їхніх заводів у Литві.

Як повідомляло Інше ТВ, Rheinmetall передасть Україні 20 БМП Marder



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube