Миколаївські рапіристи з нагородами завершили юніорський чемпіонат України з фехтування (ФОТО)


08:0227.01.2024

25-26 січня у столиці України проходив чемпіонат України з фехтування на рапірах серед юніорів.

Про успіхи миколаївських рапіристів повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Так, у перший день миколаївські рапіристи вибороли п’ять нагород в індивідуальних змаганнях – одне «золото», по два «срібла» і «бронзи».

Серед юніорок золоту нагороду завоювала миколаївська рапіристка Мілана Степовик.

У груповому раунді Мілана одержала чотири перемоги. В 1/16 здолала киянку Софію Рокитько – 15:3, в 1/8 фіналу перемогла київську рапіристку Валентину Дерменжи – 15:6. У чвертьфінальному протистоянні Мілана перемогла киянку Єлізавету Чижикову – 15:10, у боротьбі за вихід до фіналу Степовик здолала миколаївську рапіристку Кіру Пронь – 15:5. У фінальному протистоянні Мілана Степовик здолала іншу представницю Миколаївщини Анастасію Єрофєєнко – 12:15.

Відтак, за підсумками індивідуальних змагань Мілана Степовик виборола золото, Анастасія Єрофеєнко – срібло, Кіра Пронь – бронзу.

Миколаївський рапірист Микита Асташов в індивідуальних змаганнях без поразок здолав груповий етап. В 1/16 фіналу переміг львівського представника Миколу Ничипуренка – 7:15, у наступному раунді Асташов здолав львів’янина Остапа Іващишина – 3:15. У чвертьфіналі Микита переміг Яніслава Корецького зі Львова – 9:15. У півфінальному протистоянні Асташов переміг миколаївського рапіриста Михайла Гуріна – 8:15. У боротьбі за титул юніорського чемпіонату України поступився киянину Андрію Черкашину – 15:10.

За підсумками юніорських індивідуальних змагань Микита Асташов завоював срібну нагороду, а Михайло Гурін – бронзову медаль.

У командних змаганнях Крістіна Кулик, Кіра Пронь, Мілана Степовик, Анастасія Єрофєєнко у складі команди «Миколаїв-1» вибороли золоті нагороди. Миколаївський квартет у чвертьфіналі здолав команду «Київ-4» – 45:9, у півфіналі перемогли «Миколаїв-2» – 45:17. У фінальному протистоянні миколаївські рапіристки перемогли команду «Київ-1» – 45:41.

У чоловічих командних змаганнях Микита Асташов, Михайло Гурін, Кирило Калачов, Артем Коржовий у складі команди «Миколаїв-2» вибороли золоті нагороди.

Чоловічий квартет у чвертьфіналі здолав «Миколаїв-4» – 45:28, у півфіналі миколаївські рапіристи здолали «Львів-1» – 45:22, у фінальному протистоянні «Миколаїв-2» здолав «Київ-1» – 45:34.

Єлізар Дирда, Максим Левицький, Ігор Стоєв та Артем Струшляк у складі команди «Миколаїв-1» вибороли бронзові нагороди національної першості.

У чвертьфіналі команда «Миколаїв-1» перемогла «Київ-3» – 45:13, у півфіналі поступилися команді «Київ-1» – 43:40, у боротьбі за третє місце п’єдесталу пошани перемогли команду «Львів-1» – 45:36.

Як повідомляло Інше ТВ, кількома днями раніше дві команди миколаївських шаблістів вибороли “срібло” чемпіонату України (ФОТО). Окрім цього, в індивідуальному заліку на цих змаганнях «золото» здобули Даніїл Скороход і Вікторія Коротченко, а «срібло» – Владимира Бабенко.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube