Трансгендерним спортсменкам заборонили брати участь у жіночих змаганнях з легкої атлетики


22:5923.03.2023

Трансгендерним жінкам більше не дозволять брати участь у жіночих змаганнях з легкої атлетики незалежно від рівня тестостерону, заявив у четвер президент World Athletics Себастьян Коу, пославшись на справедливість. Про це УНН пише посилаючись на AFP.

Коу сказав, що з 31 березня жодна трансгендерна спортсменка, яка пережила чоловіче статеве дозрівання, не буде допущена до участі у жіночих змаганнях світового рейтингу.

Виступаючи після засідання керівного органу Всесвітньої федерації легкої атлетики, Коу сказав, що World Athletics провела консультації із зацікавленими сторонами, включаючи 40 національних федерацій, Міжнародний олімпійський комітет та трансгендерні групи з питань про трансгендерних спортсменів.

“Більшість опитаних заявили, що трансгендерні спортсмени не повинні змагатися в жіночій категорії”, – сказав він.

Він додав: “Рішення, яке ми винесли… я вважаю, відповідало інтересам нашого виду спорту”.

“Ми не говоримо “ні” вічно, – сказав Коу. – У міру появи нових даних ми переглянемо нашу позицію, але вважаємо, що цілісність жіночої категорії у легкій атлетиці має першорядне значення”.

World Athletics також внесла поправки до правил, що стосуються спортсменів, класифікованих як DSD, тобто, які мають “відмінності у статевому розвитку”.

Згідно з новими правилами, щоб змагатися в жіночій категорії, спортсменки DSD повинні будуть знизити кількість тестостерону в крові до рівня нижче 2,5 наномолів на літр, порівняно з поточним рівнем у п’ять, і залишатися нижчими від цього порога протягом двох років.

World Athletics також скасувала принцип обмежених змагань для спортсменів DSD, а це означає, що правила тепер охоплюють усі змагання, а не раніше відстежувані, які складали від 400 м до однієї милі.

Читайте: В Індії трансгендерна пара народила дитину. В батьках розібратись непросто (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube