Краса і вишуканість – з джуту та мішковини: в Миколаєві відкрилась цікава виставка (ФОТО)


06:0624.03.2023

23 березня в «Етносвітлиці» Миколаївського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи в рамках Першого виставкового циклу мистецького проєкту «Надія громади» відкрито обласну виставку майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Баштанської громади «Вишуканість у простому».

Про це повідомили організатори – Миколаївський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи, передає Інше ТВ.

До виставкової експозиції увійшли 72 роботи талановитих майстринь-початківців декоративно-ужиткового мистецтва Баштанської громади Наталі Руденко та Олени Шарафутдінової, творчість яких розвивалася під чуйним керівництвом майстрині декоративно-ужиткового мистецтва, членкині НТО «Прибужжя», керівниці народної студії «Колорит» Олени Козявко та директорки Добренського СБК Наталії Дуракової.

Ці талановиті жінки мають багатогранні вподобання та створюють свої композиції у різноманітних напрямках: техніці «аплікація» з простих матеріалів – джуту та мішковини, вишивці, в’язанні ляльок-мотанок, виготовленні експонатів з паперової лози  та  картин у техніці «кінусайга» і «ниткографія».

Але щоб довести, що вишуканість може бути саме у простоті, для сьогоднішньої виставки майстрині представили чудові композиції у техніці «аплікація», які виготовляються з простих матеріалів – джуту та мішковини. Складається таке враження, що неможливо створити красу і вишуканість зі звичайних найпростіших матеріалів, які використовуються у побуті майже кожної родини. Але, насправді, це не так. І саме в цьому відвідувачі змогли особисто переконатися під час перегляду такої незвичайної виставки.

Виставка триватиме до 7 квітня. 

Як повідомляло Інше ТВ, У Вознесенському районі Миколаївщини відкрилась виставка хусток з колекції Таісії Вікол (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube