З початку російського вторгнення кількість офіційно зареєстрованих безробітних в країні збільшилось вдвічі – до 308 тисяч


06:3530.05.2022

Від початку воєнних дій в Україні зареєстровано 154 тисячі безробітних українців.

Про це в ефірі телемарафону заявив заступник Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра, передає УНН.

“Від початку воєнних дій статус зареєстрованого безробітного отримало 154 тисяч українців. Не всі реєструються в службі безробіття. Станом на 27 травня, кількість офіційно зареєстрованих безробітних у нас 308 тисяч осіб”, – заявив Дядюра.

За його словами, цей показник є меньшим на 19%, ніж у цю ж дату минулого року (під час пандемії коронавірусу). Заступник міністра зазначив, що призвані до ЗСУ вже отримують контракти і не враховуються безробітними.

Також зростає тенденція та значне збільшення безробіття внаслідок захоплення окупантом територій і підприємств, їх руйнувань, інших процесів.

“Багато людей які втратили роботу, не стають на облік на наступний день. Багато людей шукають роботу самі, і цей процес досить інерційний”, – додав Дядюра.

Як повідомляло Інше ТВ, Зеленський підписав закон про посилення захисту прав працівників



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube