За добу на південному напрямку знищено 67 окупантів, 27 одиниць ворожої техніки, пункт управління розвідниками і командний пункт – ОК «Південь»


06:0630.05.2022

Обстановка на південному напрямку динамічна та напружена.

Ворог продовжує підтягування резерви та облаштовувати оборонні рубежі на Херсонщині.

Про це йдеться у зведенні Оперативного командування «Південь» за підсумками доби 29 травня, передає Інше ТВ.

Неподалік від Херсону триває вивантаження техніки: близько 120 одиниць Т-62 та БМП-2 протягом кількох днів накопичено для посилення ворожих позицій. В районі Нової Каховки та Степанівки облаштовуються танкові позиції.

Водночас наші підрозділи продовжують наступальні дії та заходи сковування й недопущення переміщення резервів.

Повітряна розвідка за допомогою ворожого БПЛА “Орлан-10” обернулася його втратою. Тоді було застосовано гелікоптери Мі-8, за допомогою яких противник розвідував наші позиції та намагався їх атакувати.

Протягом доби ворог підступно вкривав артилерійським вогнем Миколаїв, вражаючи промислову інфраструктуру, дитячий спортивний комплекс, житлові квартали та торгові точки. Одна людина загинула, також серед цивільного населення є поранені.

В ході вогневої підтримки наступу та ведення сковуючих дій ракетно-артилерійськими підрозділами у взаємодії з авіацією забезпечено втрати ворога у кількості 67 рашистів, 6 танків Т-62, 2 реактивні системи залпового вогню «Град», 3 самохідних гаубиці «Мста-С», 3 одиниці броньованої та 13 – автомобільної техніки. Також знищено пункт управління безпілотними розвідниками та командний пункт одного з ворожих підрозділів.

В Чорному морі корабельне угруповання ворожих сил продовжує тримати під прицілом ракетного удару територію України. Незважаючи на заявлені ініціативи щодо організації гуманітарних коридорів для поновлення судноплавства, заходів по розмінуванню моря рашисти не вживають, що зайвий раз підкреслює фальшивість проголошених ними намірів.

Як повідомляло Інше ТВ, Вночі обстріляли Новий Буг – значні руйнування у центрі міста (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube