рф оголосила про псевдо-гуманітарні маршрути у Чорному морі для цивільного судноплавства – заява ВМС ЗСУ(ФОТО)


07:3428.05.2022

Продовжуючи і надалі нехтувати нормами міжнародного Морського права, корабельні угруповання рф продовжують блокувати цивільне судноплавство в акваторіях Чорного та Азовського морів, зробивши їх зоною ведення бойових дій.

Наразі у готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває два носії крилатих ракет рф типу “Калибр” із сумарним залпом до 16 ракет.

Про це повідомляють у Командуванні ВМС ЗСУ, передає Інше ТВ.

Водночас рф цинічно оголошує про начебто безпечні маршрути у Чорному морі для цивільного судноплавства. Така заява є маніпуляцією. Країна-агресор не може бути гарантом безпеки, адже з перших днів повномасштабного вторгнення, в порушення норм безпеки цивільного судноплавства та міжнародного гуманітарного права, рф здійснювала обстріли іноземних цивільних суден.

– Ми не будемо виконувати вигаданих правил країни-агресора, підлого вбивці та мародера. Україна є незалежною, демократичною і правовою державою, яка дотримується норм міжнародного права у тому числі міжнародного Морського права, – наголосив командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

Дійсно безпечними маршрутами можуть бути лише ті, які узгоджені міжнародними договорами, де гарантами безпеки виступають цивілізовані країни.

– Ми не граємо по підступним правилам ворога, який кожен день намагається знищити нас та нашу економіку, блокуючи судноплавство та обстрілюючи цивільну інфраструктуру. Які б “гуманітарні” ярлики вони на себе не чіпляли, світ побачив справжнє лице рф, – наголосив командувач ВМС ЗС України.

На фото уражені 25 лютого 2022 року кораблями рф цивільні судно «Namura Queen» під прапором Панами та танкер «Millennial Spirit» під прапором Молдови.

Як повідомляло Інше ТВ, Гуманітарні корідори для іноземних суден від рф можут бути прикриттям для атаки на українські порти — ОК «Південь»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube